maanantai 13. tammikuuta 2020

22q11-konferenssi Barcelonassa 16.-17.11.2019


The 3rd European 22q11 DS Conference in Barcelona
Aika: La-su 16.-17.11.2019
Paikka: Disseny Hub, Barcelona


Kolmas 22q11 Europen eli Euroopan alueen 22q11 jäsenmaiden järjestön organisoima 22q11-konferenssi järjestettiin Barcelonassa Katalonian yhdistyksen ja 22q11 Europen yhteistyönä. 22q11 Europe järjestää asiantuntijakonferenssin kahden vuoden välein jossakin jäsenmaassaan Euroopan alueella. Suomen yhdistystä edusti puheenjohtaja Satu Salmi. Yhdistyksen hallituksesta oli mukana myös kansainvälisten asioiden koordinaattori Katriina Wetzelaer. 
Kuulimme kokonaisoireyhtymien näkökulmasta erittäin valaisevia kansainvälisten asiantuntijoiden puheenvuoroja.Puheenvuoroja oli sekä laaja-alaisesti kokonaisoireyhtymän ymmärtämisen valosta ja siihen liittyen uuden tutkimuksen näkökulmasta että suppeampia erikoissairaanhoidon osa-alueita, kuten psykiatriaa, käyttäytymistä, erityisen sisaruutta, stressitason vaikutusta biologisten altistusten puhkaisemisessa, psykiatrista lääkitystä, unta jne., tarkemmin käsitellen.
Mukana oli jo meille ennestään tuttuja klinikkajohtajia ja tutkijoita. Saimme myös hurjan määrän uusia tuttavuuksia sekä järjestöpuolelta että asiantuntijapuolelta - kiitos yhdistyksemme hallituksen kansainvälisen koordinaattorimme Katriina Wetzelaerin, joka ahkeroi yhdistyksen puheenjohtajan Satu Salmen verkostoiduttamisessa kaikkien mahdollisten tuttujensa kanssa. Kaikki vapaa-ajat käytettiin uusien kontaktien kanssa tutustumiseen tai vanhojen tuttujen kanssa kuulumisten vaihtamiseen. 
Barcelonan 22q11-konferenssissa oli mukana myös 22q11 Finlandin jäsenistöstä Ellen Björkman sekä Sanna Huntus.
Oli upeaa olla mukana kuulemassa, oppimassa, verkostoitumassa ja saamassa eväitä Suomen 22q11-tilanteen kehittämiseksi. 

Kiitoksin ja uutta intoa puhkuen,
Satu Salmi
Puheenjohtaja
22q11 Finland ry

Great Conference! So gratefull!

Dr. Ann Swillen Leuvenin yliopistosta Belgiasta
esittelee uunituoretta kirjaansa
22q11 Finlandin hallituksen
Satu Salmelle ja Katriina Wetzelaerille

Ihan huikea kokemus jälleen kerran!
- toteavat ystävykset Katriina Wetzelaer ja Satu Salmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti